Bezig met laden

Tuinderij, kwekerij en keuterij

kleinschalig ecologisch bedrijf in Westerwolde

Navigeer over de kaart en klik op de tekst voor meer informatie.

Tuinderij

We telen groente in de volle grond, die worden aangeboden in een wekelijks groentepakket-abonnement. We gebruiken enkel biologisch of zelf gewonnen zaad en kweken in volle grond of in biologische potgrond. Vanzelfsprekend wordt er geen gif en kunstmest gebruikt.

Kwekerij

We kweken groente- en, kruidenplanten. Voornamelijk voor onze eigen tuinderij, maar ook voor de verkoop.

Net als in de tuinderij gebruiken we enkel biologisch of zelfgewonnen zaad en kweken we in de volle grond of in biologische potgrond. Ook hier gebruiken we geen gif en kunstmest.

Keuterij

't Meezenest is een ecologische keuterij (kleine boerderij) waar de seizoenen nog bestaan. De natuur bepaald het ritme. Voor eigen gebruik worden gewassen geteeld en dieren gehouden. Gewassen worden geteeld zonder gif en kunstmest en de dieren lopen zoveel mogelijk buiten en krijgen biologisch voer.

Groente, fruit, eieren, honing en brandhout komen allemaal van eigen land. Oogstoverschotten worden zo puur mogelijk verwerkt. Eventuele toevoegingen zijn altijd van biologische kwaliteit. Overschotten, zoals honing en eieren, worden verkocht in ons stalletje.

Om zelfvoorzienend te kunnen leven, experimenteren we met verschillende teelwijzen, waaronder een voedselbos. We delen onze kennis graag en op afspraak bent u altijd welkom om een kijkje op ons bedrijf te nemen.