Bezig met laden

Tuinderij, kwekerij en keuterij

kleinschalig ecologisch bedrijf in Westerwolde

Tuinderij

't Meezenest teelt groente in de volle grond, die worden aangeboden in een wekelijks groentepakket-abonnement. We gebruiken enkel biologisch of zelfgewonnen zaad en kweken in volle grond of in biologische potgrond. Vanzelfsprekend wordt er geen gif en kunstmest gebruikt.

Kwekerij

't Meezenest kweekt groente-, kruiden- en kleinfruitplanten. Net als in de tuinderij gebruiken we enkel biologisch of zelfgewonnen zaad en kweken we in de volle grond of in biologische potgrond. Ook hier gebruiken we geen gif en kunstmest.

De planten worden bij de kwekerij verkocht. Het aanbod varieerd met de seizoenen en de nadruk ligt op eetbare planten. Daarnaast kweken we ook medicinale en anderszins nuttige planten.

Keuterij

't Meezenest is een ecologische keuterij (kleine boerderij) waar de seizoenen nog bestaan. De natuur bepaald het ritme. Voor eigen gebruik worden gewassen geteeld en dieren gehouden. Gewassen worden geteeld zonder gif en kunstmest en de dieren lopen zoveel mogelijk buiten en krijgen biologisch voer.

Groente, fruit, eieren, honing en brandhout komen allemaal van eigen land. Oogstoverschotten worden zo puur mogelijk verwerkt. Eventuele toevoegingen zijn altijd van biologische kwaliteit. Overschotten, zoals honing en eieren, worden verkocht in ons stalletje.